GA-lopers Snelheden

Te snel? Te traag?

We vinden het heel belangrijk dat iedereen op zijn eigen ideale snelheid kan trainen. Daarom zijn er elke zondag 7 afzonderlijke groep die elk aan hun eigen snelheid lopen:

Groep 1: min 6,5 – max 7,5 km/u

Groep 2: min 7,5 – max 8 km/u

Groep 3: min 8 – max 8,5 km/u

Groep 4: min 8,5 – max 9 km/u

Groep 5: min 9 – max 9,5 km/u

Groep 6: ongeveer 10 km/u

Groep 7: ongeveer 10,5 km/u

Elke groep heeft zijn eigen trainer/begeleider.

Naast het uitstippelen van een plezant parcours van ongeveer 1 uur is de begeleider ook verantwoordelijk voor het tempo waaraan de groep loopt. Elke begeleider loopt daarom met een GPS-horloge waarop hij de gemiddelde snelheid kan aflezen. De begeleider houdt zich strikt aan de ideale snelheid van de groep. Wie steeds het juiste groepstempo wil lopen blijft dus best in de buurt van de begeleider.

Samen uit, samen thuis!

Het is de taak van de begeleider om de groep bij elkaar te houden. Wat er ook gebeurt, we laten nóóit iemand alleen achter.

Je kunt eigenlijk sneller lopen dan jouw groep?

Pas je dan aan aan het tempo van de groep en drijf zeker het tempo niet op door aan de kop te gaan trekken, want dat maakt het de begeleider moeilijk om de groep bij elkaar te houden. Besef ook dat je het de mensen die het sowieso al lastig hebben zo nog moeilijker maakt om de training op een leuke manier vol te maken. Merk je toch dat je ontsnapt bent en het peloton jou niet kan volgen, loop dan op eigen initiatief een stukje terug en sluit achteraan de groep weer aan.

Of beter nog: Ga een groepje hoger lopen. Daar zul je je helemaal kunnen uitleven en zul je het niemand lastig maken.

Overstappen naar een hogere groep?

Durf je de stap niet goed aan? Probeer dan de stap te zetten samen met enkele lotgenoten.

De eerste keer in een hogere groep? Verwittig de begeleider zodat hij/zij je extra kan ondersteunen.