Cadetten

 

Door de coronacrisis is er voorlopig nog geen zomerkalender opgesteld

COORDINATIE   Joke Pluym — 0477 63 54 56‬

TRAININGEN

De cadetten worden voortaan in 2 groepen ingedeeld

1) De Eerstejaarscadetten:

2 cadettentrainingen per week: maandag (voor competitieatleten)  en vrijdag (voor recretatie- en competitieatleten)  van 18u30 tot 20u30

=> begin van de maandagtrainingen op 04/11/19 (altijd op het Roelandsveld)

=> begin van de vrijdagtrainingen op 25/10/19 (op het Roelandsveld vanaf de Paasvakantie tot en met de Herfstvakantie, in Parnas/Odisee begint na de Herfstvakantie tot voor de Paasvakantie)

Een derde training kan gevolgd worden in een specialisatiegroep

=> begin van deze trainingen op 26/11 (zaterdag) en 30/11 (woensdag).

=> Dagen:    

– Spurt- en hordentrainingen : zaterdag 10u

– Meerkamptrainingen: woensdag 18u15

– Afstandslopen of springtrainingen: woensdag 18u30

– Werptrainingen: nog te bepalen

– Jullie contactpersoon is Joke Pluym

– De procedure voor inschrijvingen voor kampioenschappen vind je iedere keer in het clubblad

2) de Tweedejaarscadetten:

Zij gaan trainen in een specialisatiegroep. De trainers en Veronique Feipel bespreken dat met elke cadet

=> begin van de trainingen: vanaf maandag 21/10/19.

 TRAINERS

De cadettentrainers zijn allemaal zelf atleet geweest of nog steeds zelf actief atleet. Daarnaast hebben zij ook allemaal een of meerdere trainersdiploma’s op zak zodat zij de atleten op een gepaste manier kunnen begeleiden.

INHOUD VAN DE TRAININGEN

Volgens de clubfilosofie wordt een brede algemene atletiektraining nagestreefd voor atleten tot en met de cadettencategorie. Dit betekent dat de jongeren tot en met 15 jaar een basis meekrijgen van zowat alle atletiekdisciplines om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Door het beoefenen van loopnummers, werpnummers en springnummers ontwikkelt de atleet snelheid, lenigheid, uithouding en motorische coördinatie. De trainingen worden steeds zorgvuldig opgesteld. Naast het ontwikkelen van tal van vaardigheden zijn plezierbeleving en groepsfeer belangrijke factoren. De trainers willen dat elke atleet steeds met plezier naar de trainingen komt.

ATLETIEKSEIZOEN

Het atletiekseizoen loopt het hele jaar door en start in november. Ook in de schoolvakanties lopen de trainingen gewoon door. In het winterseizoen – van november tot en met april – wordt er in weer en wind getraind en zullen de trainingen iets meer conditionele aspecten bevatten. De wedstrijden in de winter bestaan uit veldlopen en indoormeetings (meerkampnummers nl. lopen, werpen en springen). In het zomerseizoen – van mei tot en met oktober – worden alle atletieknummers beoefend, zowel op training als op wedstrijd.

WEDSTRIJDEN

Alle cadetten zowel wedstrijdatleten als recreanten en nieuwe atleten worden aangemoedigd om aan wedstrijden deel te nemen. De trainers selecteren een aantal wedstrijden voor het winter- & zomerseizoen waar ze samen heen gaan. Daarnaast moedigen zij de atleten aan om ook zelfstandig wedstrijden op te zoeken en af te werken. Alle nodige informatie wordt steeds tijdig gecommuniceerd op training of via mail.

Om aan wedstrijden deel te nemen heb je een startnummer nodig, je blauw clubtruitje en liefst ook je spikes. Verwittig dus vooraf je trainer wanneer je voor de eerste keer wil deelnemen, zodat je een startnummer kan krijgen. Bij de crossen of veldlopen heb je bovendien een crosskaartje nodig, dat achter je startnummer wordt bevestigd. Je crosskaartje krijg je op de wedstrijd of op de training van de clubafgevaardigde of je trainer.

BELANGRIJK

Bij deelname aan minstens 3 wedstrijden uit het wintercriterium én minstens 5 wedstrijden uit het zomercriterium, waaronder minstens 1 meerkamp, betaal je bij inschrijving van het volgende atletiekjaar slechts €100,00 ipv € 200,00.

Enkele belangrijke wedstrijddata worden steeds aan het begin van het atletiekseizoen meegedeeld. Eén van de belangrijkste wedstrijden voor de club en voor de groep is de interclub. De trainers maken voor deze wedstrijd een selectie op. Indien je bij de selectie zit, verwachten de trainers een aanwezigheid op de wedstrijd. De wedstrijd gaat traditiegetrouw begin mei door.

Het weekend van eind juli / begin augustus organiseert de club de Dilbeekse meerkampen. Dit is de grootste en best georganiseerde meerkamp in België. Deelname is niet verplicht, maar wordt aangemoedigd door de trainers.