Cadetten

 

COORDINATIE   Mario de Weghe

0478 33 92 19 – mariodeweghe@hotmail.com

TRAININGEN

– 2 cadettentrainingen per week:

Woensdag van 14u30u tot 16.30u &  Zaterdag van 14.30u tot 16.30u

Zonder bericht in het Dac-Blad of rechtstreeks aan cadetten vinden de trainingen steeds plaats op het Roelandsveld.

Tijdens schoolvakanties kunnen extra trainingen ingelast worden, dit zal dan ook tijdig gemeld worden aan de atleten en de ouders.

SPECIALISATIETRAININGEN

Mijn werkregime laat niet toe om elke week na elkaar op woensdag en zaterdag te kunnen training geven:

Daarom is er volgend opvangnet:

2e jaars cadetten kunnen in de week waar ik geen 2 trainingen kan geven in samenspraak met mij een specialisatietraining afwerken indien zij voldoende motivatie tonen. Ik zal dan de desbetreffende trainer inlichten.

Dit zal ruim op voorhand vastgelegd worden aangezien ik mijn werkschema ver vooruit kan plannen. Deze sessies starten ook steeds op het Roelandsveld.

– Spurt- en hordentrainingen : maandag 18u tot 20u (Maarten K)

– Meerkamptrainingen: woensdag 18u15 tot 20.15u (Piet VV)

– Afstandslopen: Zondag 10.15u tot 11.45u (Dirk P)

– Springtrainingen: woensdag 18u30 tot 20u (Benny J)

– Werptrainingen: nog te bepalen (Jessie DS)

– Spurttraining: Zaterdag 10u tot 12u (Maarten K)

Voor 1e jaars cadetten zal er een basisschema om zelfstandig te trainen meegegeven worden.

Dit zal de atleten ook aanzetten om zelfstandig en gemotiveerd te leren trainen.

De cadettentrainers zijn allemaal zelf atleet geweest of nog steeds zelf actief atleet. Daarnaast hebben zij ook allemaal een of meerdere trainersdiploma’s op zak zodat zij de atleten op een gepaste manier kunnen begeleiden.

INHOUD VAN DE TRAININGEN

Volgens de clubfilosofie wordt een brede algemene atletiektraining nagestreefd voor atleten tot en met de cadettencategorie. Dit betekent dat de jongeren tot en met 15 jaar een basis meekrijgen van alle atletiekdisciplines om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Vanaf scholier (16 jaar) kunnen zij dan een keuze maken. In de cadettencategorie zullen zij hierop voorbereid worden zodat deze overgang vlot kan verlopen en de atleten beschikken over de nodige technische basiskennis om vlot te kunnen aansluiten .

Door het beoefenen van loopnummers, werpnummers en springnummers en het introduceren van algemene krachtoef. ontwikkelt de atleet snelheid, lenigheid, uithouding en motorische coördinatie. De trainingen worden steeds zorgvuldig opgesteld. Naast het ontwikkelen van tal van vaardigheden zijn plezierbeleving en groepssfeer belangrijke factoren. De trainers willen dat elke atleet steeds met plezier naar de trainingen komt.

ATLETIEKSEIZOEN

Het atletiekseizoen loopt het hele jaar door en start op 1 november en eindigt op 31 oktober. Ook in de schoolvakanties lopen de trainingen gewoon door. In het winterseizoen – van november tot en met april – wordt er steeds getraind (ook bij slecht weer) en zullen de trainingen iets meer conditionele aspecten bevatten. De wedstrijden in de winter bestaan uit veldlopen en indoormeetings (meerkampnummers nl. lopen, werpen en springen). In het zomerseizoen – van mei tot en met oktober – worden alle atletieknummers beoefend, zowel op training als tijdens wedstrijden.

WEDSTRIJDEN

Alle cadetten worden aangemoedigd om aan wedstrijden deel te nemen en ook om zelfstandig wedstrijden op te zoeken en af te werken. Alle nodige informatie wordt steeds tijdig gecommuniceerd op training of via mail of Dac-Blad.

Ikzelf zal een aantal wedstrijden (indoorpiste / outdoorpiste / crossen) vastleggen waarop ik zeker aanwezig zal zijn om te begeleiden. Het is als atleet uiteraard ook toegestaan om zelf wedstrijden in te plannen (wel steeds mezelf verwittigen indien je dit wenst te doen). Dit wijst ook op het motivatieniveau van de atleet.

Crossen zijn nog steeds een goede trainingsprikkel, daarom verwacht ik dat jullie minstens aan 3 crossen deelnemen. Waarvan zeker het PK tenzij je niet kan door omstandigheden. Meer mag ook maar opnieuw in samenspraak met mezelf.

Om aan wedstrijden deel te nemen heb je een startnummer nodig (enkel indien lidgeld in orde), je blauw clubtruitje en liefst ook je spikes (opgelet: juiste spikeslengte opzetten indien je switcht tss indoorpiste en cross of omgekeerd). Verwittig dus vooraf je trainer wanneer je voor de eerste keer wil deelnemen, zodat je een startnummer kan krijgen. Bij de crossen of veldlopen heb je bovendien een crosskaartje nodig, dat achter je startnummer wordt bevestigd. Je crosskaartje krijg je op de wedstrijd of op de training van de clubafgevaardigde of je trainer.

De procedure voor inschrijvingen voor kampioenschappen vind je iedere keer in het clubblad.

Het is aan de atleten zelf om zich in te schrijven voor de uiterste inschrijfdatum, en dit volgens de geldende procedure.

BELANGRIJK

Bij deelname aan minstens 3 wedstrijden uit het wintercriterium én minstens 5 wedstrijden uit het zomercriterium, waaronder minstens 1 meerkamp, betaal je bij inschrijving van het volgende atletiekjaar slechts €100,00 ipv € 200,00.

Enkele belangrijke wedstrijddata worden steeds aan het begin van het atletiekseizoen meegedeeld. Eén van de belangrijkste wedstrijden voor de club en voor de groep is de interclub. De trainers maken voor deze wedstrijd een selectie op. Indien je bij de selectie zit, verwachten de trainers je aanwezigheid op de wedstrijd. De wedstrijd gaat traditiegetrouw begin mei door.

Het weekend van eind juli / begin augustus organiseert de club de Dilbeekse meerkampen. Dit is de grootste en best georganiseerde meerkamp in België. Deelname is niet verplicht, maar wordt aangemoedigd door de trainers.

SLOTWOORD

Ik kijk ernaar uit om jullie te helpen in jullie doelen, en om succes en teleurstelling te beleven.

Denk eraan: TRAIN  NIET ZOVEEL MOGELIJK, MAAR ZOVEEL ALS NODIG IS !!!! 

Mario