Cadetten

TRAININGEN

De cadetten worden tijdens de trainingen opgedeeld in een A-groep en een B-groep.

De atleten uit de B-groep nemen enkel deel aan de basistrainingen op vrijdagavond van 17u00 tot 18u30.

De atleten uit de A-groep trainen op woensdagavond en vrijdagavond van 18u30 tot 20u30 (winterperiode 18u30 tot 20u00).

Afwijkingen van de trainingsdagen of uren worden vermeld in Kontakt-info.

Nieuwe atleten nemen bij aanvang enkel deel aan de basistrainingen op vrijdag, dit om eerst de nodige basisvaardigheden aan te leren.

Pas na overleg met de trainers én bij het behalen van het wintercriterium 2016-2017 kunnen zij aansluiten bij de competitiegroep en deelnemen aan de woensdagtrainingen.

 TRAINERS

De cadettentrainers zijn allemaal zelf atleet geweest of nog steeds zelf actief atleet. Daarnaast hebben zij ook allemaal een of meerdere trainersdiploma’s op zak zodat zij de atleten op een gepaste manier kunnen begeleiden.

INHOUD VAN DE TRAININGEN

Volgens de clubfilosofie wordt een brede algemene atletiektraining nagestreefd voor atleten tot en met de cadettencategorie. Dit betekent dat de jongeren tot en met 15 jaar een basis meekrijgen van zowat alle atletiekdisciplines. Door het beoefenen van loopnummers, werpnummers en springnummers ontwikkelt de atleet snelheid, lenigheid, uithouding en motorische coördinatie.

ATLETIEKSEIZOEN

Het atletiekseizoen loopt het hele jaar door en start in november. Ook in de schoolvakanties lopen de trainingen gewoon door. In het winterseizoen – van november tot en met april – wordt er in weer en wind getraind en zullen de trainingen iets meer conditionele aspecten bevatten. De wedstrijden in de winter bestaan uit veldlopen en indoormeetings (meerkampnummers nl. lopen, werpen en springen). In het zomerseizoen – van mei tot en met oktober – worden alle atletieknummers beoefend, zowel op training als op wedstrijd.

WEDSTRIJDEN

Alle jongeren worden aangemoedigd om aan wedstrijden deel te nemen. De club selecteert een aantal wedstrijden voor het winter- & zomerseizoen waar we samen heen gaan. Meestal is er een gezamenlijk vertrek voorzien zodat diegenen die geen vervoer hebben, kunnen afspreken met andere ouders om mee te rijden. Om aan wedstrijden deel te nemen heb je een startnummer nodig, je blauw clubtruitje en liefst ook je spikes. Verwittig dus vooraf je trainer wanneer je voor de eerste keer deelneemt, zodat je een startnummer kan krijgen. Bij de crossen of veldlopen heb je bovendien een crosskaartje nodig, dat achter je startnummer wordt bevestigd. Je crosskaartje krijg je bij het gezamenlijk vertrek of op de wedstrijd van de clubafgevaardigde of je trainer.

A-GROEP

Enkel wie laureaat is van het zomercriterium 2016 kan aansluiten bij de competitiegroep voor het winterseizoen 2017-2018. Ook nieuwe leden kunnen pas ingedeeld worden in de competitiegroep wanneer zij laureaat zijn van het zomercriterium 2016.

Ook verwachten wij van deze atleten een aanwezigheid van minstens 80% op training

BELANGRIJK

Bij deelname aan minstens 3 wedstrijden uit het wintercriterium 2017-2018 én minstens 5 wedstrijden uit het zomercriterium 2017, waaronder minstens 1 meerkamp, betaal je bij inschrijving van het volgende atletiekjaar slechts € 90,00 ipv € 190,00

ORGANISATIES TIJDENS HET JAAR

Naast de trainingen en wedstrijden worden gedurende het atletiekjaar ook een aantal andere activiteiten georganiseerd:

– Tijdens de paasvakantie trekken de cadetten op trainingsstage. Deze stage is een goede voorbereiding op het zomerseizoen.

– Tijdens de laatste twee weken van augustus gaat er steeds een atletiekweek door voor jongeren van 7 tot 16 jaar. Je zal er vooral atletiek beoefenen, maar ook andere sporten komen aan bod zoals zwemmen, balsporten en fietsen.