Jeugddag 2024

Klik hier voor de groepsindeling

 

Op zaterdag 16 maart vindt de jaarlijkse jeugddag plaats waar alle kinderen van de Vlaamse atletiekclubs een halve dag deelnemen aan spelletjes en proeven die allemaal iets met atletiek te maken hebben, doch volledig recreatief. Deze jeugddag is dus een ‘must’ voor zowel de recreanten, de competitie en de ouders.

Belangrijk ! De jeugddag maakt deel uit van het wintercriterium.

In tegenstelling tot een gewone wedstrijd nemen de deelnemers het tegen elkaar op in ploegjes van vier en bovendien op een heel speelse manier. Naast alternatieve atletiekproeven kan je ook deelnemen aan initiaties balsport, kinbal, touwtrekken, step-aerobic en doorlopend aan een vragenspel. Aangezien het een clubgebeuren is bij uitstek dragen wij die dag allemaal de gele DAC-T-shirt of het blauwe DAC-wedstrijdtruitje.

Per ploegje van vier kinderen is er een begeleider nodig. We rekenen op de ouders om deel te nemen als begeleider/coach of gewoon als supporter.

De bus is reeds besteld, de nodige clubkleuren om de gezichtjes, armen en benen te beschilderen liggen klaar. Voor de ambiance, de clubkledij, de mascottes (knuffels in clubkledij e.d.) en de toeters en bellen rekenen we op de hele bende jeugdatleten!

PRAKTISCH:

  • Wij rijden samen met de bus die vertrekt aan het Roelandsveld om 8.15 uur en daar terugkeert rond 13.30 uur.
  • Prijs: 10,00 euro voor de deelnemers. Coaches kunnen gratis mee.
  • Mee te nemen: drinkbus en lunchpakket. Gezien het een clubactiviteit is dragen we ook allen de gele DAC-t-shirt of het blauwe wedstrijdtruitje.
  • Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen, terug te vinden op de website van DAC: www.dilbeekac.be – Jeugd – Jeugddag 2024. De inschrijvingen moeten binnen zijn uiterlijk op zaterdag 9 maart 2024!
  • Om de jeugddag (zie hiervoor) tot een goed einde te brengen hebben wij per ploegje een begeleidende coach nodig van minimum 16 jaar jong. Daarom willen wij langs deze weg een oproep doen aan alle mensen die voldoen aan deze kleine vereiste. Dan denken wij vooral aan ouders en oudere atleten van onze club (vooral diegenen die deze onvergetelijke dag ooit zelf hebben mogen meemaken, toen waren er andere mensen voor jullie). Kandidaten melden zich met het inschrijfformulier op de website van DAC, uiterlijk op zaterdag 9 maart 2024.